Novinky

Slavia pojišťovna sport team a Visma Ski Classics

01.12.2018

Stanislav Řezáč, Král bílé stopy roku 2012 a pravidelný úspěšný účastník domácích i světových závodů dálkových běhů na lyžích, vyrazí již zítra na trať prologu profesionálních týmů – prvního z podniků prestižního vytrvaleckého seriálu Visma Ski Classics. V barvách Slavia pojišťovna sport teamu nastoupí také Klára Moravcová či talentovaný Martin Švarc, na startu uvidíme i sportovce a podnikatele Pavla Sehnala, majitele Slavia pojišťovny.

Seriál Visma Ski Classics je tvořen patrně nejslavnějšími závody v běhu na lyžích klasickou technikou a poprvé se jej světová vytrvalecká špička účastnila v lednu 2011, v letošním ročníku sezony 2018/2019 tvoří celou tour 12 podniků. Kromě legendárního švédského Vasova běhu s tratí dlouhou 90km a deseti dalších běžkařských svátcích v nejrůznějších zemích Evropy bude možné podpořit Slavia pojišťovna sport team i u nás – jedním z pravidelných podniků seriálu je totiž světově uznávaná a proslulá Jizerská padesátka.
Stanislav Řezáč hned v prvních ročnících Ski Classics zaznamenal pronikavé úspěchy – v roce 2011 získal zlato v individuální soutěži mužů a po další dva roky byl vždy mezi první trojicí celkového hodnocení poháru jednotlivců. Nadále pokračuje ve své mimořádné kariéře, která začala již v prosinci 1994. Právě přestup do nově založeného Slavia pojišťovna sport teamu mu umožňuje zúčastnit se naplno i letošního prestižního Visma Ski Classics. „Na lyžích závodím už od konce minulého století. Několikrát jsem vyhrál Jizerskou padesátku, nedávno o mně psali ve Švédsku – jejich unikátní Vasaloppet (pozn.: Vasův běh) jsem běžel už dvacetkrát. Je fajn, že jsme se v týmu potkali i s Klárou a Martinem. Stejně jako já ty dlouhé laufy milujou a umí. Já pochopitelně spoléhám víc na letité zkušenosti, oni dva reprezentují mládí, dravost a v Klářině případě i půvab.“ říká Řezáč.
Na start prologu jednotlivců, který v italském Livignu startuje v neděli 2. prosince se vedle profesionálů z týmu postaví také Pavel Sehnal, majitel Slavia pojišťovny, pod jejíž křídla sportovní tým spadá. „Běžky jsou mojí velkou láskou. V zimě na nich trávím prakticky každou volnou chvíli. Rád poměřuji síly s ostatními a překonávám vlastní limity, proto mě závodění na běžkách baví.“ uvádí Sehnal. Majitel a sponzor Slavia pojišťovna sport teamu má za sebou několik startů ve Vasově běhu a dalších evropských závodech série Ski Classics. „Sport team Slavia pojišťovny je dobrovolnou organizací pro ty, kdo se mimo jiné zajímají o podporu sportu a sportovních aktivit, o ochranu účastníků silničního provozu, zejména chodců a cyklistů, a v neposlední řadě o zlepšování úrovně prevence závažných onemocnění a civilizačních chorob. Těším se, jak to o víkendu společně rozjedeme.“ dodává Pavel Sehnal.

29.11.2018

Slavia pojišťovna navázala strategické partnerství

Číst článek
11.01.2019

V zimě na silnici bez havarijního pojištění a zimní sady

Číst článek
< Zpět na archiv článků
Zde se zobrazí výsledky vyhledávání