Novinky

Slavia pojišťovna SPORT TEAM míří na Jizerskou padesátku

08.02.2019
08.2.2019

Stanislav Řezáč a šest dalších závodníků bude reprezentovat Slavia pojišťovna SPORT TEAM na nedělní 52. Jizerské padesátce. Po úspěšných startech v závodech Visma Ski Classics nebo König Ludwig Laufu se závodníci opět utkají se světovou špičkou.

„Pod křídly Slavia pojišťovna SPORT TEAMU zažívám mimořádně vydařenou závodní sezonu. Pravidelná účast na závodech Visma Ski Classics, noční sprint v italském Seiser Alm (Moonlight Classic) a v neděli stříbrný pohár na König Ludwig Laufu potvrzují, že v tomto týmu se mi jednoduše daří. Na neděli se připravujeme svědomitě, tenhle domácí závod je pro Slavia pojišťovna SPORT TEAM i pro mě osobně svým způsobem vrcholem sezony,“ říká Stanislav Řezáč, startující v neděli v hlavním závodě na 50 km klasickou technikou. „Se startovním číslem 35 startuju ve vlně Elite, ve které se představí současná absolutní špička z celého světa. Máme se na co těšit, tohle bude boj od začátku do konce, a já do toho dám všechno,“ dodává Řezáč.

Za Slavia pojišťovna SPORT TEAM poběží spolu se Stanislavem Řezáčem i Jan Boubelík, barvy týmu bude hájit rovněž milovník vytrvalostních sportů, zkušený poradce profesionálních i amatérských sportovců a dlouholetý trenér naší juniorské tenisové reprezentace, Mgr. Jan Taussig. Na start padesátikilometrové trati se postaví rovněž Martin Rejman, Marek Fíla a v neposlední řadě i Pavel Sehnal, iniciátor týmu, majitel Slavia pojišťovny a nadšený sportovec.

„Jizerská padesátka je závod s ohromnou tradicí. Dnes už to navíc není jeden jediný výjimečný běh malebnou krajinou Jizerských hor. Je to od pátku do neděle trvající festival klasického lyžování, sportu pro nejširší veřejnost, oslava lásky k horám a pohybu na nich. Desetiletí přitahuje velkou pozornost fanoušků bílé stopy, na startu se vedle sebe v neděli postaví jak nadšení amatéři, tak absolutní světová vytrvalecká špička. Kratší trasy se běhají už v pátek a sobotu, závodí i děti a běžkaři všeho druhu. A přesně k tomu chceme jako Slavia pojišťovna prostřednictvím našeho SPORT TEAMu přispívat, proto jsme jej založili. Podporujeme jak naši světově uznávanou sportovní elitu, tak rozvoj sportovního přístupu k životu a překonávání překážek ve společnosti obecně,“ uvádí Pavel Sehnal.

 

Slavia pojišťovna SPORT TEAM – 52. Jizerská padesátka (50 km klasickou technikou)

#35                  Stanislav Řezáč

#204                Jan Taussig

# 598               Jan Endršt

# 1097             Jan Boubelík

# 1098             Martin Rejman

# 3034             Pavel Sehnal

# 3641             Marek Fíla

 

Visma Ski Classics – kalendář nadcházejících závodů

Jizerská 50                   10. 2. 2019       50 km klasickou technikou        Bedřichov, Česká republika

Vasaloppet                  3. 3. 2019         90 km klasickou technikou        Sälen-Mora, Švédsko

Engadin Skimaraton     10. 3. 2019       42 km volnou technikou                        Maloja-S-Chanf, Švýcarsko

Birkebeinerrennet          16. 3. 2019       54 km klasickou technikou        Rena-Lillehammer, Norsko

Reistadlopet                 6. 4. 2019         50 km klasickou technikou        Setermoen-Bardufoss, Norsko

Ylläs-Levi                     13. 4. 2019       70 km klasickou technikou        Ylläs-Levi, Finsko

 

Další informace o sportovních a společenských aktivitách Slavia pojišťovna Sport Teamu naleznete na   www.slaviapojistovnasportteam.cz

01.02.2019

Standa Řezáč: „Jizerská padesátka je absolutní prioritou“

Číst článek
12.02.2019

Standa Řezáč: Nejlepší z Čechů na Jizerské 50

Číst článek
< Zpět na archiv článků
Zde se zobrazí výsledky vyhledávání