Novinky

Standa Řezáč: „Jizerská padesátka je absolutní prioritou“

01.02.2019

01.2.2019

Stanislav Řezáč se v letošním ročníku Visma Ski Classics dostal do první dvacítky, v sobotním maratonu Marcialonga se ale rozhodl ze závodu odstoupit. O víkendu se postaví na start König Ludwig Laufu v bavorském Oberammergau, kde již šestkrát zvítězil. Jeho prioritou zůstává Jizerská padesátka, která je jediným českým podnikem prestižního seriálu Visma Ski Classics.

„Únava z předchozích dvou úspěšných závodů Visma Ski Classics, které jsem jel oba v rozmezí pouhých několika dnů, byla bohužel větší, než jsem původně očekával. Rozhodl jsem se proto Marcialongu raději nedojet a šetřit síly na Jizerskou 50, kde chci podat co možná nejlepší výkon,“ říká Řezáč nastupující letos do závodů v barvách Slavia pojišťovna SPORT TEAMu.

Neznamená to ovšem, že by mnohonásobný vítěz našeho nejslavnějšího běžkařského maratonu a absolvent 20 ročníků Vassova běhu odložil vybavení a následující dva týdny strávil odpočinkem.

„O víkendu se v Bavorsku běží König Ludwig Lauf, podnik s tradicí sahající do roku 1968 a součást série Worldloppet. Délka trati je 50 km, běží se jak volnou, tak klasickou technikou. Podobně jako za dva týdny v Jizerkách se i v Oberammergau závodu po léta účastní tisíce lidí, je to běžkařský svátek,“ uvádí Stanislav Řezáč.

Stanislav Řezáč se vítězem König Ludwig Laufu stal již šestkrát a má tedy stejný počet zlatých trofejí jako finská legenda Pauli Siitonen. Tento zakladatel moderní bruslařské techniky oslaví právě v neděli 3. února, v den startu závodu na 50 km klasickou technikou, své 81. narozeniny. „Představa překonání Siitonenova rekordu je pochopitelně kouzelná, v závodě se nehodlám nijak šetřit, je ale pravdou, že mojí absolutní prioritou pro příštích deset dnů je Jizerská padesátka. Je to závod domácí, já jsem na něm vyrostl a udělám všechno pro to, abych maximálně vyladil formu a barvy Slavia pojišťovna SPORT TEAMu byly doma pořádně vidět,“ dodává Řezáč.

Další informace o sportovních a společenských aktivitách Slavia pojišťovna SPORT TEAMu naleznete na www.slaviapojistovnasportteam.cz

28.01.2019

Pavel Sehnal za Slavia pojišťovna SPORT TEAM

Číst článek
08.02.2019

Slavia pojišťovna SPORT TEAM míří na Jizerskou padesátku

Číst článek
< Zpět na archiv článků
Zde se zobrazí výsledky vyhledávání