Novinky

Slavia pojišťovna sport team a Vasův běh

01.03.2019
01.3.2019

Stanislav Řezáč, Pavel Endršt, Pavel Sehnal, Marek Fíla a Martin Rejman se v neděli 3. března se utká se soupeři i s extrémní tratí Vasova běhu. Tento švédský extrémní 90 km dlouhý běžkařský maraton je dalším podnikem seriálu Visma Ski Classics.

Běžkařský kolotoč Visma Ski Classics pokračuje 3. března legendárním Vasaloppetem, tedy „Vasovým během“, který je sám o sobě legendární tratí a extrémním závodem s tratí dlouhou neuvěřitelných 90 km. Stanislav Řezáč i ostatní laufaři Slavia pojišťovna SPORT TEAMu jsou již ve Švédsku a soustředí se na přípravu na nedělní maraton.

„Po kratší regeneraci jsem si dal týden přípravy v Alpách. Loni jsem skončil sedmý, letos by se mi hodně líbilo umístění na bedně, tedy do třetího místa,“ říká Stanislav Řezáč, „Bolel mě sice úpon v levé ruce, ale už se to zlepšuje. Do tréningu jsem dal maximum a vypiloval jsem všechno, co jsem potřeboval, z nedělního závodu mám dobrý pocit. Slavia pojišťovna SPORT TEAM mi vychází maximálně vstříc, občerstvení mi navíc bude zajišťovati i táta s kamarádem, stejně jako švédský tým, který je přímo z kraje. Hodně záleží i na řádné přípravě lyží. Počasí je tento týden ve Švédsku krásné a slunečné, ale na nedělní závod má být zataženo a chumelit s deštěm, takže to bude trochu loterie.“

Řezáč, který ve Švédsku startoval již dvacetkrát, stanul na bronzové příčce naposledy v roce 2012. „V prvních kilometrech má trať Vasova běhu stoupání, ale na něm je třeba rozložit síly a počítat s poměrně rovinatými pláněmi, které následují. Zároveň ale člověk nesmí ztratit svoji počáteční pozici – hromadný start znamená doslova davy a riziko ucpávání trati v případě pádů a zdržení, které se hodně špatně později dohání. V tomto závodě se navíc prakticky nedá odpočinout, špička jede téměř celou dobu soupaž,“ doplňuje Stanislav Řezáč

„Myslím, že jedinečnost Vasaloppetu je dána mnoha různorodými aspekty. Má dlouhou historii a tradici, organizátoři máji letité zkušenosti a pro stále více lidí se tento festival nejen dálkového běhu na lyžích stává výzvou. Za celý týden se tady objeví více než 60 000 účastníků různých aktivit, které třeba loni přilákaly i přibližně 8 000 zahraničních lyžařů z více než 70 zemí,“ říká Pavel Sehnal, iniciátor Slavia pojišťovna SPORT TEAMu a jeden z účastníků nedělního závodu.

„Hlavní 90 km dlouhý lyžařský závod v první březnovou neděli se poprvé běžel v roce 1922 a postupně se stal největším lyžařským závodem na světě. Je chápán jako neoficiální mistrovství světa, na startu stojí kolem 15 000 lidí, hladký chod dění zajišťuje přibližně 5 000 pořadatelů a kromě absolutní špičky, mezi kterou Stanislav Řezáč se svými dvěma desítkami startů a skvělými výkony jednoznačně patří, jsou tu zmiňované tisíce amatérů, nadšenců, kteří chtějí pokořit vlastní limity,“ dodává Pavel Sehnal.

Letošní ročník Vasova běhu bude jak pro mužskou tak i ženskou kategorii odstartován v neděli 3. března v 8:00 hodin.

 

Slavia pojišťovna SPORT TEAM – Vasův běh 2019

#7                    Stanislav Řezáč

# 1297             Pavel Endršt

# 6104             Pavel Sehnal

# 6105             Martin Rejman

# 6106             Marek Fíla

18.02.2019

Nové Zemské ředitelství Morava Slavia pojišťovny a.s.

Číst článek
04.03.2019

Stanislav Řezáč se opět zapsal do historie Vasova běhu!

Číst článek
< Zpět na archiv článků
Zde se zobrazí výsledky vyhledávání