Novinky

Slavia pojišťovna SPORT TEAM zbrojí na Visma Ski Classics

12.04.2019
12.4.2019

Stanislav Řezáč, Klára Moravcová, Martin Rejman a Pavel Sehnal ladí formu před startem posledního z dvanácti závodů letošního seriálu Visma Ski Classics. Průběžně třiadvacátý Řezáč se v posledních týdnech věnoval intenzivní přípravě na závěrečný podnik v Rakousku a na trati z finského Ylläs do Levi hodlá podat maximální výkon.

Již pozítří, v sobotu 13. dubna 2019 bude ve finském středisku Ylläs odstartován poslední podnik Visma Ski Classics sezony 2018/2019. Na trať 70km dlouhého běhu vyrazí v 7:25 nejprve ženy, v 8:00 bude odstartována mužská část pole. Do bojů profesionální světové špičky zasáhnou i členové Slavia pojišťovna SPORT TEAMu Klára Moravcová a průběžně nejúspěšnější český závodník Stanislav Řezáč.

„Posledních 14 dnů jsem poctivě a intenzivně trénoval, abych pro vyladění formy učinil co se jen dá. Deset dní jsem v Tauplitz v Rakousku běhal do kopců, dával jsem si delší trasy kvůli výdrži, soustředil jsem se na životosprávu i na řízenou relaxaci a regeneraci. V Rakousku jsou stále k dispozici perfektně upravené stopy, sníh tady leží až do konce dubna, takže jsem si opravdu užil krásné jarní lyžování. Můžu říci, že jsem do toho dal všechno a jsem zvědav, jak se to projeví ve Finsku. Třeba se ukáže, že pořád můžu táhnout nějakou tu skupinku,“ říká Stanislav Řezáč.

Reprezentanti Slavia pojišťovna SPORT TEAMU dorazili do Finska včera, dnes mají v plánu první seznámení s podmínkami na trati a úvodní tréningy. „Trať z Ylläs do Levi má 70 kilometrů a na jedné straně je to přirozeně náročný, vyčerpávající závod, na druhé straně je třeba zmínit, že je to skutečně parádní prostředí, úchvatná jízda severskou přírodou. První desítky kilometrů vedou zalesněnou krajinou, stoupá se zhruba 200 výškových metrů a po sprinterské prémii na patnáctém kilometru následuje největší „utahovák“ – na čtyřech kilometrech trať nastoupá 250 metrů a nahoře na Kukastunturi je jediná vrchařská prémie závodu. Další sprint je v polovině kursu a za ním přijdou roviny, typické Laponsko. V posledních deseti kilometrech je to trochu nahoru dolů, a pak už se přijíždí do Levi, kde je vždycky plno lidí a fantastická atmosféra,“ popisuje Řezáč.

„Ylläs-Levi je tradičním a sportovně hodnotným závěrem sezony a já do toho závodu chci dát vše, co v sobě mám. Celá sezona v barvách Slavia pojišťovna SPORT TEAMu, kterou hodnotím jako dosud úspěšnou, vyvrcholí tady ve Finsku. Klára, Martin Pavel i já osobně se na to těšíme a hodláme být na trati vidět,“ uzavírá Stanislav Řezáč.

Další informace o sportovních a společenských aktivitách Slavia pojišťovna Sport Teamu naleznete na   www.slaviapojistovnasportteam.cz

05.04.2019

Slavia pojišťovna radí, co dělat při živelní pohromě

Číst článek
15.04.2019

Stanislav Řezáč – nejúspěšnějšího český laufař

Číst článek
< Zpět na archiv článků
Zde se zobrazí výsledky vyhledávání