Novinky

Slavia pojišťovna Sport team: úspěšná sezóna Visma Ski Classics

15.04.2021

Profesionální sportovní tým v barvách Slavia pojišťovny, v čele se Stanislavem Řezáčem, zakončil sezónu XI. ročníku seriálu Visma Ski Classics jako druhý nejlepší český tým a jako třináctý nejlepší tým z celkem 35 zúčastněných.

Hlavní hvězdou a lídrem Slavia pojišťovna Sport teamu byl Stanislav Řezáč, legenda a král českých dálkových běžkařů. Ten na konci března ve 100km závodu ve švédském Arefjällsloppetu dojel do cíle jako první český sportovec vůbec, celkově skončil na 18. místě. Nadšení z tohoto umístění 48letý šampion okomentoval: „Závodění je pro mě jako droga.  Ještě bych jednu sezonu moc rád zkusil. Nechci to zabalit.“ A tak otázka, zda se tato legenda bílé stopy objeví na startech i v příští sezóně, zůstává zatím překvapením pro všechny fanoušky tohoto sportu.

Dalšími členy mužské části týmu jsou Pavel Endršt a Pavel Sehnal, nově i Karel Znojemský, který se do profesionálního týmu Slavia pojišťovny vypracoval z amatérského týmu. Mladí talenti Michal Vank a Karel Axel Novak (mladší bratr známého Maxe Novaka) se v barvách Slavia pojišťovna Sport teamu objevili na Jizerské padesátce, Karel Novak pak také na švédském „Vasáku“, neboli Vasaloppetu.

Mezi ženami je novou zahraniční posilou týmu Heli Heiskanen, úspěšná finská sportovkyně. Ta zazářila na legendárním italském závodu Marcialonga, kdy se ze 176 zúčastněných sportovkyň umístila na 20. místě, či na 100km Årefjällsloppet, kde zajela neuvěřitelné 12. místo! Další členkou týmu je bývalá reprezentantka České republiky v biatlonu Klára Moravcová. Té se velmi podařil start na tradičním švédském Vasaloppetu a umístila se na 24. místě. Obrovskou oporu měl tým ve velkém mladém talentu Tereze Hujerové, které se velmi vydařila taktéž Marcialonga. Zde si vybojovala 26. místo. „Pro mě to byla jedna velká premiéra v nejdelších závodech života, završená tím vůbec nejdelším v historii – Arefjallsloppet na 100 km. Přežila jsem všechny menší i větší krize a bylo to super! Tak zase za rok a snad už bez roušky,“ komentovala svůj výkon Tereza Hujerová.

Sportovci během celé sezóny vybojovali týmu celkem 455 cenných bodů, což Slavia pojišťovna Sport team posunulo na druhou příčku mezi nejúspěšnějšími českými týmy v seriálu Visma Ski Classics, hned za Vltava Fund Ski team.


Kompletní informace najdete v tiskové zprávě ZDE nebo níže v článku.


Více detailů k výsledkům Slavia pojišťovna Sport team a k XI. sezóně Visma Ski Classic

XI. sezóna Visma Ski Classics proběhla v jiném duchu než v dřívějších letech. Začátek sezóny se kvůli pandemii Covid – 19 přesunul až na polovinu ledna 2021, a odstartovala tak švýcarským závodem La Diagonela. Skvělého umístění dosáhly ženy například v italském závodu Toblach-Cortina, kde se Heli Heiskanen umístila na 14. místě, Tereza Hujerová na 21. místě a Klára Moravcová na 24. místě.

V letošním kalendáři nesměla chybět ani legendární italská Marcialonga, kde se Stanislav Řezáč umístil na 28. místě z celkově 893 zúčastněných mužů! Opomenuta nemohla být ani naše tradiční česká Jizerská padesátka, zde se Stanislav Řezáč umístil na 28. místě, Heli Heiskanen na 17. místě, Klára Moravcová na 22. místě a Tereza Hujerová na 23. místě. Velmi náročným závodem byl pak také věhlasný švédský Vasaloppet, neboli Vasák či Vasův běh na 90 km. Pro Stanislava Řezáče se jednalo o již 22. start na tomto závodu a podařilo se mu vybojovat skvělé 34. místo z celkem 234 elitních sportovců.

Víkend 20. – 21. března patřil hned dvěma závodům. Prvním byl švédský Vålådalsrennet, který se konal namísto zrušeného norského závodu Birkebeinerrennet. Zde zazářila především Heli Heiskanen, která se umístila mezi ženami na 15. místě. Druhým byl pak švédský závod Tåssåsen Criterium 64, který nahradil taktéž zrušený elitní Yllas – Levi. Zde opět uspěli Heli Heiskanen na 14. místě mezi ženami a Stanislav Řezáč na 37. místě mezi muži.  

Posledním závodem sezóny byl Arefjällsloppet, který se jel na dlouhých 100 km. A tato sportovní událost byla opravdu tím nejlepším možným zakončením. Týmu se zadařilo a Stanislav Řezáč si dojel pro 18. místo, čímž potvrdil nejlepší výsledek mezi českými sportovci v této sezóně seriálu Visma Ski Classics.

12.04.2021

Končí nejdelší lockdown novodobé historie a ekonomika se pozvolna otevírá. Jak ho přežili drobní podnikatelé a co si nově myslí o rizicích podnikání?

Číst článek
19.04.2021

Slavia pojišťovna přináší živnostníkům pomoc ve formě unikátní IT asistenční služby.

Číst článek
< Zpět na archiv článků
Zde se zobrazí výsledky vyhledávání