Novinky

Kde se ohřát: Tohle je 10 nejkrásnějších pláží Evropy

03.05.2023

Bělostný písek nebo hladké oblázky, průzračná voda a scenérie útesů či zeleně, které tato úchvatná místa rámují. Zemské ráje, kam se lze letadlem dostat za pouhé dvě hodiny. Tato dechberoucí místa si získala srdce tisíců cestovatelů z celého světa. Víte například, které pláži se říká „řecké Bahamy“?

1. Pláž Porto Santo, Madeira, Portugalsko

Souostroví, jehož hlavními představiteli jsou ostrovy Madeira a Porto Santo, bylo po několik let vyhlašováno za jedno z nejkrásnějších na světě. A zdejší pláže jsou skutečné perly. Tou vůbec nejobdivovanější je zlatavá písečná pláž Porto Santo, proslulá léčivými účinky svého písku. Přes den láká koupáním, večer sem lidé přicházejí vychutnat si úchvatný západ slunce. Zdejší stejnojmenné letovisko Porto Santo je proslulé svými hotely, které na ni do jednoho nabízejí přímý přístup.

2. Pláž Bolonia, Tarifa, Španělsko

Provincie Cádiz v Andalusii na jihozápadě Španělska je nádhernou destinací s kilometry písečných pláží při pobřeží. Město Cádiz je pak nejstarším v západní Evropě. Nezkrotná pláž Bolonia se pyšní písečnými dunami, tyrkysovou vodou a výhledem na pobřeží Afriky.

Oblast nabízí turistům římské ruiny, turistické stezky, šnorchlování a další vodní sporty. Pokud si chcete odpočinout ve stínu a osvěžit se drinkem, můžete zajít do některého z rustikálních plážových barů.

3. Cala Goloritze, Sardinie, Itálie

Divoká pláž Cala Goloritze na Sardinii je dostupná pouze lodí nebo pěšky po stezce. V zájmu ochrany tohoto úžasného místa je přístup na pláž regulován a platí se za něj. Cala Goloritze je jednou z nejkrásnějších pláží a jedním z nejdokonalejších a k tomu skrytých klenotů Itálie. Na tohle setkání nikdy nezapomenete.

4. Pláž Monolia, Lichadonisia, Řecko

Pláž Monolia na řeckém souostroví Lichadonisia, známá pod označením „řecké Bahamy“, je opět přístupná pouze lodí. Tento tajný ráj je největším z komplexu ostrovů jediné vulkanické formace. Nachází se zde restaurace s barem, která je mezi návštěvníky z výletních lodí oblíbená. Jízdenka na plavbu lodí stojí asi deset eur a zahrnuje také pronájem lehátka.

5. Pláž Santa Giulia, Korsika, Francie

Pláž Santa Giulia v Porto Vecchio na jihu Korsiky je jednou z nejkrásnějších pláží ve Francii.

Laguna na úpatí hory, která leží v zátoce ve tvaru podkovy, skrývá dokonalý bílý písek, tyrkysovou vodu a borovice. Mírně se svažující pláž je ideální pro malé děti. Santa Giulia nabízí také vodní sporty a plachtění.

6. Pláž Hel, poloostrov Hel, Polsko

Jen něco málo přes hodinu cesty od Gdaňsku, který je považován za jedno z nejkrásnějších měst v Evropě, se nachází poloostrov Hel. Navzdory svému názvu je to podle návštěvníků ráj na zemi. Na zdejším písečném pásu, dlouhém 35 kilometrů a širokém až tři kilometry, si každý najde to své. Můžete si tu zapůjčit kolo, věnovat se vodním sportům a radovánkám, nebo jenom tak lenošit. Poloostrov Hel je klenotem dokonale čisté přírody.

7. Baia delle Zagare, Apulie, Itálie

Itálie je jednou z nejnavštěvovanějších zemí Evropy a její četné pláže patří k nejoblíbenějším cílům letní dovolené. Spojují relaxaci, gastronomii, přírodu, sport a kulturu. Ačkoli se nejedná o soukromou pláž, vstupuje se na Baia delle Zagare přes hotel, který se nachází přímo nad ní.

8. Elafonisi, Kréta, Řecko

Pláž na ostrově Elafonisi, která je jednou z mála pláží s růžovým pískem na světě, je zároveň jednou z těch nejkrásnějších v Evropě. Nabízí křišťálově čistou a mělkou vodu a jemný barevný písek. Elafonisi je podlouhlý poloostrov na jihozápadním cípu Kréty. Několikrát je vodou rozdělený na dvě části, a působí proto dojmem samostatného ostrova. Chráněná oblast je obklopena písečnými dunami s narcisy a jalovci. Žijí zde ohrožené mořské želvy a několik dalších vzácných živočichů a rostlin.

9. Pláž Brela, Chorvatsko

Oblázkové a písečné pláže v Brele patří k těm nejkrásnějším nejen na chorvatském pobřeží, ale i na světě. Jsou dlouhé 1,5 km a lemují je příjemné borové lesy, u kterých najdete místní hotely, třeba hotel Bluesun Marina. Kolem pobřeží uvidíte spoustu malebných skalisek a příjemných malých zátok. Modrá vlajka se třepetá na čistých plážích Punta Rata, Stomarica a Berulia.

10. Pláž Grève Blanche, Bretaň, Francie

Grève Blanche se nachází v blízkosti měst Carantec a Roscoff v Bretani. Se svým  bělostným pískem a tyrkysovou vodou vypadá jako pláž na Seychelách. T tomu nabízí výhled na hrad Taureau a ostrov Callot a je obklopena stylovými vilami, které jí dodávají jedinečné kouzlo. Říká se, že v Bretani můžete během jednoho dne zažít všechna čtyři roční období, kdy v jednu chvíli prší a zanedlouho je nádherně slunečno. Na plážové radovánky vám přejeme rozhodně krásné a slunné dny.

19.04.2023

5 TOP romantických míst Evropských metropolí

Číst článek
03.05.2023

Kde se ohřát: Tohle je 10 nejkrásnějších pláží Evropy

Číst článek
< Zpět na archiv článků
Zde se zobrazí výsledky vyhledávání