Novinky

„Kliďas“ Theophilos favoritem poslední kvalifikace na 131. Velkou pardubickou se Slavia pojišťovnou

02.09.2021

Závěrečná kvalifikace na 131. Velkou pardubickou se Slavia pojišťovnou se blíží. Čtvrtou a poslední šanci dostat se do nejstaršího steeplového dostihu v Evropě budou mít koně a jejich jezdci už tuto sobotu 4. září. Kde jinde než na dostihovém závodišti v Pardubicích. A Slavia pojišťovna bude samozřejmě u toho.

Favoritem hlavního dostihu dne, který se nabitý i dalšími rámcovými dostihy, bude Theophilos, vítěz legendárního dostihu z roku 2019, v jehož sedle pojede zkušený žokej Josef Bartoš. Ten vyhrál Velkou pardubickou v roce 2006, 2008 a právě předloni s Theophilem, o kterém mimo jiné říká:

„Před dostihy už je v klidu, v tom hodně dospěl. Bývalo to daleko horší a dnes je úplně jinde, absolutní pohoda.“

Josef Bartoš

Svěřenec Josefa Váni poběží hlavní dostih dne „Velkou cenu města Pardubic – EURO EQUUS – IV. kvalifikace na 131. Velkou pardubickou se Slavia pojišťovnou“ (NL, 5800 m) jako součást svojí přípravy. Kvalifikační podmínky totiž splnil už v květnu, kdy sice skončil pátý, ale úvodní kvalifikace byla velmi dobře obsazená. Ze sobotní šestice přihlášených koní je zatím jediným koněm, který kvalifikaci dokončil. Dva koně se marně pokoušeli kvalifikovat v srpnu a tři mají před sebou kvalifikační premiéru. Zatímco jedenáctiletý Theophilos bude nejstarším koněm v poli, naopak nejmladším je jeho stájový kolega Mahe King, kterého pojede žokej Ondřej Velek.

Je to moc dobrý kůň, a pokud mu vydrží zdraví, mohl by stát za dva až tři roky na startu Velké pardubické,“

řekl o tomto koni Josef Váňa loni.

A vida, Mahe King se bude zkoušet probojovat mezi elitu už letos. Na start se postaví také Beau Rochelais, Taste of Rock a dvojice slovenských hostů Kaiserwalzer a Star. Zejména Kaiserwalzer, který měl v srpnové kvalifikaci smůlu a uklouzl při točení před Velkým vodním příkopem, nedá „Váňovcům“ zřejmě nic zadarmo.

Dostihový program je jako obvykle nabitý, také tentokrát se diváci mohou těšit na dvoudenní akci. V pátek se odběhne čtveřice rovinových a proutěnkových dostihů (program začíná v 15 hodin), v sobotu bude dostihů celkem osm (program začíná ve 13 hodin). Pokud se na závodiště nedostanete osobně, nalaďte ČT sport.

Počasí má být ale krásné, a tak se rodinný výlet přímo nabízí. Slavia pojišťovna v areálu bude mít svůj stánek, nezapomeňte se zastavit.

01.09.2021

Při dovolené po sezóně hrozí zvýšené riziko COVIDu-19

Číst článek
06.09.2021

IV. kvalifikace 131. Velké pardubické se Slavia pojišťovnou: Favorit odtáhnul celý dostih, radoval se slovenský soupeř

Číst článek
< Zpět na archiv článků
Zde se zobrazí výsledky vyhledávání