Novinky

Slavia pojišťovna se postarala o všechny klienty zkrachovalé cestovky SUNFLOWER TOUR. V zahraničí dokončí pobyt a vrátí se původně naplánovanými lety domů.

25.08.2022

Mezi nejnovější uchazeče o pojistné plnění kvůli úpadku cestovní kanceláře se zřejmě zařadí klienti SUNFLOWER TOUR, která informovala pojišťovnu Slavia o tom, že kvůli své platební neschopnosti na sebe chce podat návrh na insolvenci. V zahraničí má cestovka 90 klientů a Slavia všem prostřednictvím asistenční služby zajistila, že zůstanou ve svých hotelech až do konce pobytu a odletí původně plánovanými linkami do Prahy. Celkově se úpadek týká zhruba 300 klientů, většina jsou ti, kteří si zaplatili zájezd a neodletěli na něj. Těm pojišťovna peníze vrátí poté, co CK vyhlásí insolvenci a poskytne jí všechny informace pro likvidaci této pojistné události.

Jedním z největších úpadků CK v naší zemi byl loňský krach cestovní kanceláře FIRO-tour. Přestože likvidaci této pojistné události cestovka svojí pasivní komunikací značně brzdila, Slavii se ji nakonec podařilo uzavřít a 6894 lidem zaplatila přes 208 milionů korun.

FIRO však nebyla jediná cestovní kancelář, která v poslední době ohlásila úpadek. Podobný osud letos zaznamenaly např. CK METAL-FRUT s více než 800 klienty, kterým Slavia zaplatila již téměř 2,7 milionu korun a další čekají na výplatu po obdržení všech potřebných dokumentů. Na dovolenou podle původního plánu neodjelo ani 72 turistů, kteří si zakoupili zájezdy s CK SMart GO a kterým už pojišťovna vyplatila přes 1,1 milionu korun.

Slavia pojišťovna se pro letošní rok snažila obnovit pojištění proti krachu u všech CK, které o krytí tohoto rizika měly zájem. Ty, u kterých to kvůli požadavkům zajistitelů udělat nemohla, většinou změnily svůj model a staly se z nich cestovní agentury.


Tisková zpráva ke stažení zde.

15.08.2022

Únavu za volantem nepodceňujte. V srpnu se na silnicích stává nejvíce smrtelných nehod

Číst článek
09.09.2022

Poslední klienti zkrachovalé cestovky SUNFLOWER TOUR už jsou díky Slavia pojišťovně zpět

Číst článek
< Zpět na archiv článků
Zde se zobrazí výsledky vyhledávání