Novinky

Slavia pojišťovna upravila parametry u majetkového pojištění. Totálky bude platit pouze v tržních cenách

20.09.2022

V době, kdy ostatní ceny letí vzhůru a inflace je jedním z nejčastějších témat, se Slavia pojišťovna rozhodla vyplácet všem klientům peníze za totální škody v bytech a v bytových domech v tržních cenách. Nebude tak při likvidaci zohledňovat jejich opotřebení. Ke změnám ve Slavii také dochází v souvislosti s navýšením limitů pro hodnoty pojištěných staveb i domácností.

„V praxi to znamená, že za byt, který stál před pár lety pět milionů korun a který má dnes hodnotu třeba sedm milionů, při jeho totální škodě dostanete od Slavie jeho současnou tržní cenu, tedy těch sedm milionů, i když byl pojištěný na pět,“

vysvětluje produktový ředitel Slavia pojišťovny Ladislav Bělina.

Současně Slavia pojišťovna změnila nastavení svých majetkových pojistek, takže jsou nyní pro klienty vstřícnější. Nově nyní pojistí nemovitost až do výše 20 milionů korun a domácnost do výše 5 milionů korun. Dříve byl limit u nemovitostí o pět milionů nižší a u domácností o tři a půl milionu nižší.

„S tím, jak neustále roste cena staveb a současně se zvyšuje vybavení domácností, původní cenový strop už mnoha klientům nestačil, takže jsme jim vyšli vstříc,“

dodává Bělina.

V rámci pojištění Šťastný domov mohou klienti stále využívat pro fotodokumentaci pojistných událostí také aplikaci Slavia pojišťovny. Jejím cílem je zkrátit dobu mezi vznikem škody a jejím zaplacením na nezbytné minimum.

Součástí pojištění Šťastný domov i nadále zůstává populární IT a elektro asistenční služba, která se neomezuje pouze na novou IT techniku, ale týká se například i některých domácích spotřebičů. Obsahuje telefonickou podporu a poradenství, možnost konzultace, ale také zajištění servisu k výpočetní technice, mobilním telefonům nebo spotřební elektronice.


Tisková zpráva ke stažení zde.

15.09.2022

Slavia pojišťovna společně s Policií ČR představuje nový společný projekt zaměřený na problematiku pátrání
po pohřešovaných lidech

Číst článek
26.09.2022

10 nejčastějších důvodů, kvůli kterým doma hoří

Číst článek
< Zpět na archiv článků
Zde se zobrazí výsledky vyhledávání