Novinky

6 TOP parků v Evropě

18.09.2023

Plánujete vyrazit s celou rodinou na podzimní prázdniny nebo některý jiný volný den za zábavou? Tak to by neměly vaší pozornosti ujít evropské zábavní parky! Dobrou zprávou je, že mnohé se nacházejí hned u našich sousedů v Německu a Polsku.

Tady jsou tipy, kde si stoprocentně užijí děti i jejich rodiče. A pokud by se vám nechtělo nikam cestovat, náš tip je jasný Aquapalace v Čestlicích si s evropskou konkurencí v ničem nezadá. Podrobnosti k tomu, co tam můžete zažít naleznete ZDE.

1. Disneyland
Paříž/Francie

Jestli vaše děti šílí z Disneyovek a chtějí svoje hrdiny vidět na vlastní oči, nemusíte až do Ameriky. Disneyland máme i v Evropě, konkrétně ve Francii. Na návštěvníky tady čekají pohádkové postavičky jako je Mickey Mouse i další, velkolepé hrady, malebné chaloupky, bláznivé atrakce a spousta zábavy. Na své si přijdou i milovníci Marvelovek nebo Star Wars. Samotný Disneyland se skládá ze dvou parků. Nejstarší část má jméno Disneyland Park, novější Walt Disney Studios Park. Pomyslným centrem celého areálu je ikonický zámek, který se stal také jeho symbolem.

Vstupné: dospělý: 1530 Kč, dítě od 2 let 1400 Kč, děti do 2 let zdarma.

2. Energylandia
Polsko

Nechce se vám za zábavou cestovat příliš daleko? Vydejte se do sousedního Polska a do parku Energylandia. Zdejší atrakce jsou určeny všem věkovým skupinám od těch nejmenších až po dospělé nadšence adrenalinové zábavy. Pro malé děti slouží zóna Bajkolandia, větší si užijí imitaci tropických ostrovů s bazény a skluzavkami ve water parku. Dračí zóna vás přenese do hradů z fantasy příběhů, kde se budete proplétat strašidelným hradem či ruinami. Klidnější rodinná zóna nabízí mnoho pohodových atrakcí pro malé i velké. Zábavu si tu užijete na několika autodromech, lodičkách, vodních atrakcích i v planetáriu. A pro vyznavače pořádného adrenalinu je připravena Extrémní zóna. Jednoznačným hitem této části parku představuje horská dráha Hyperion vysoká 77 metrů, která je s maximální rychlostí 142 km/h nejrychlejší v Evropě a 10. nejrychlejší na světě.

Vstupné: od výšky 140 cm je vstupné cca 950 Kč, do 140 cm výšky 680 Kč, děti do 3 let mají vstup zdarma.

3. Euro Park
Německo

Pokud to od nás máte blíž k německým sousedům, určitě vyzkoušejte největší zdejší zábavní park. Nese jméno Europa Park a najdete ho v blízkosti městečka Rust. Areál se rozprostírá na prostoru o velikosti 95 hektarů. V tomto parku si můžete užít více než 100 atrakcí, které jsou rozděleny do 13 různých tematických okruhů. Každý z nich svou architekturou, výzdobou i gastronomií představuje vybranou evropskou zemi.

A zábavy tu na návštěvníky čeká opravdu obří porce. Od adrenalinových horských drah, až po atrakce vhodné pro děti a rodiny. Kromě toho nabízí park také množství show a představení, které zahrnují akrobacii, kouzlení a další umělecké výstupy.

V parku si užijete také širokou nabídku stravování s více než 70 restauracemi a stánky s občerstvením. A pokud chcete zůstat přes noc, park nabízí šest luxusních hotelů a kemp, které přinášejí pohodlí a pohostinnost do vaší návštěvy.

Vstupné: Dospělý 1400 Kč, děti a senioři 1200 Kč, malé děti do 3 let zdarma.

4. Phantasialand
Německo

Zábavní park Phantasialand leží u města Brühl kousek od Kolína nad Rýnem a z Prahy je to sem autem asi 7 hodin. Na své si zde přijdou malí i velcí milovníci adrenalinu a dobrodružství. Těšit se můžete na detailně propracované tematické světy, různá představení a cenami ověnčené horské dráhy. Jednotlivé atrakce jsou rozděleny do šesti tematických okruhů – Berlín, Čínská čtvrť, Fantasy, Afrika, Mexiko a Mystery. Mezi největší lákadla tohoto zábavního parku určitě patří zavěšená horská dráha Black Mamba, kdy při zběsilé jízdě jen těsně minete vodopád. Oblíbená je také jízda na Colorado Adventure. Tady si pro změnu užijete průjezd skalními průsmyky a navštívíte indiánskou vesnici.

Vstupné: Denní vstup je 33,5 eur, děti do 7 let mají vstup zdarma a parkování stojí 7 eur.

5. PortAventura Park
Španělsko

Chcete si zaletět na podzimní prázdniny o něco dále? Ve Španělsku si jistě užijete sluníčko a možná i koupání. A můžete tady navštívit zábavní park PortAventura a Ferrari Land. Ten se nachází nedaleko Barcelony a stejně jako předchozí parky, i on je rozdělen do několika tematických zón. Užijte si tak v jednom dni atmosféru středomořského světa, Číny, Mexika, Divokého západu, Polynésie a Sesamo Aventura. Součástí areálu je také Ferrari Land a Karibský vodní park. Za pozornost stojí zejména atrakce Shambala a Dragon Khal, které patří mezi nejvyšší horské dráhy v celé Evropě.

Vstupné: 40 eur

6. Aquapalace Praha

Zábavu pro celou rodinu a klidně na celý den můžete zažít i „doma“. Stačí se vydat do Čestlic a navštívit Aquapalace Praha. Unikátní Vodní svět má rozlohu 9 150 m2 a je největším aquaparkem ve střední Evropě. Je tvořen třemi paláci, v nichž si na své přijde opravdu každý, tobogany mají délku 860 m. Pro ty, kteří holdují saunování, je k dispozici Saunový svět s komplexem čtrnácti druhů saun a prohříváren. Lákají finské sauny, římské lázně i venkovní sauny. Odpočívat můžete v luxusním SPA Wellness centru, určeném pro milovníky pravidelných masáží nebo dalších procedur. Sportovně založení návštěvníci se naopak „vyřádí“ v moderním klimatizovaném dvoupodlažním Fitness centru s rozsáhlou kardiozónou. Také tady je k dispozici hotel a nemusíte tedy nikam spěchat.

Vstupné: Rodina o víkendu na celý den zaplatí 2899 Kč

Náš tip: Kdybyste se náhodou rozhodli narychlo, sjednání cestovního pojištění Vás nijak nepřibrzdí. U nás s ním budete hotoví za pár minut on-line. A přizpůsobíme vám ho přímo na míru. Více informací naleznete ZDE.


05.09.2023

Školní rok 2023/2024 prázdniny: Naplánujte si cesty za hranice všedních dnů

Číst článek
03.10.2023

Velká pardubická – znáte zajímavosti z její historie?

Číst článek
< Zpět na archiv článků
Zde se zobrazí výsledky vyhledávání