Novinky

Nejlepší aquaparky za humny

25.10.2023

Chcete vzít děti na výlet do některého z aquaparků? Máme pro vás tipy na úchvatné vodní světy, které nabízejí skluzavky, tobogány, umělé vlny i divoké řeky. Prostě obrovskou porci zábavy.

Dnešní aquaparky jsou krásné a často simulují tropické ostrovy s reálnými písečnými plážemi, zátokami a palmovými háji. Zábava tu nezná konce a děti budou nadšené z tobogánů a atrakcí. Na dospělé návštěvníky tu pro změnu čekají saunové světy, vířivky, relaxační prostory a stylové vodní bary a restaurace.

Polsko

Suntago Water World u Varšavy

Asi 30 km od Varšavy vás ve městečku Wrecza přivítá skutečně gigantický aquapark. Jde pravděpodobně o jeden z největších vodních parků ve střední Evropě. Tím spíš, že Park of Poland není jen velký, ale taky mimořádně zajímavý. Navíc je zcela nový – otevřený byl teprve v roce 2020. Lákadlem pro návštěvníky je umělá vnitřní džungle Jamango, která se rozkládá na 6 podlažích. Tvoří ji stovky palem a užít si tu můžete 32 skluzavek nebo odpočívat na jednom z 4000 lehátek. V relaxační části mají termální bazén o velikosti 900 m2 obklopený tropickou zahradou s dalšími bazény a prvky. Zdejší saunový svět pak zahrnuje 12 tematických sekcí: například turecké lázně, egyptskou vesnici, Valhallu, Rajskou pláž a tak dále.

Německo

Tropical Islands u Berlína 

Pouhých 70 kilometrů od Berlína najdete tropický kout s písečnými plážemi, vodopády, lagunami i palmovými háji. Toto místo, kde nechybí ani plameňáci či motýly se zrodilo z bývalého hangáru na výrobu vzducholodí. A zažít toho zde můžete opravdu hodně. Atrakce zvaná Jižní moře je velká jako 3 olympijské bazény. Milovníci adrenalinu s radostí vyzkouší surfingový simulátor nebo se sklouznou z nejvyššího tobogánu v Německu. Měří 25 metrů a při jízdě dolů budete svištět rychlostí až 70 kilometrů v hodině. Možná vás nadchne myšlenka, že na pláži pod palmami můžete klidně i přenocovat, Tropical Island totiž nikdy nezavírá. Spacák potřebovat nebudete, protože teplota vzduchu se pohybuje od 30 do 32 °C. A kdo dává přednost většímu pohodlí, může přespat ve stanech nebo chatkách.

Slovensko

Tatralandia na Liptově

Tento aquapark poblíž Liptovského Mikuláše je jedinečný tím, že zdejší bazény obsahují léčivou termální a také slanou vodu. Pobyt v nich tedy prospívá i našemu zdraví. Najdete tu termální pramen, který vyvěrá z hloubky 2500 metrů pod zemí a má teplotou 60,7 °C. Atmosféru vodního světa umocňuje výhled na panorama nejvyšších slovenských hor. V okolí se rozprostírají Vysoké a Nízké Tatry, Velká i Malá Fatra a Chočské vrchy.

Celoročně je zde v provozu 10 bazénů a teplota vody v některých z nich dosahuje až 40 °C. Užívat si tady můžete několika tobogánů, raftových tobogánů dlouhých přes kilometr i různých druhů skluzavek. V Tatralandii samozřejmě nechybí ani atrakce pro ty nejmenší. Jistě je zaujme Amazonský ráj nebo podvodní akvárium. Milovníci wellness a saun si tady také přijdou na své. Mohou si vyzkoušet například Keltský saunový svět s 21 parními, vodními a masážními lázněmi, saunami a relaxačními procedurami.

Rakousko

Pirátský vodní svět Aquapulco v Rakousku

Tento oblíbený vodní park se nachází jen kousek od naším hranicím blízkého Linze, a to v městečku Bad Schallerbach. Pokud patříte mezi milovníky tobogánů a termálních pramenů, budete spokojení. Zejména děti ocení skluzavky a atrakce v části areálu zvané Aquapulco. Tropickou atmosféru zde tvoří mexická architektura, restaurace ve stylu pirátské pevnosti, tropický bar přímo u pláže, živé palmy a všudypřítomná tropická vegetace. Vodní svět Aquapulco má velký vnitřní bazén s pozvolným vstupem do vody a vlnobitím. Hlavním lákadlem je především 5 atraktivních tobogánů vedoucích z výšky 12 metrů z hory Monte Aquapulco. Kamikaze je velmi strmá a rychlá, Crazy River je 109 m dlouhý tobogán, který lze sjet na nafukovacích kruzích, při jízdě tobogánem Starlight Express uvnitř zažijete hru světelných efektů a hudby a další.

Česká republika

Aquapalace Praha

Zábavu pro celou rodinu a klidně na celý den můžete zažít i „doma“. Stačí se vydat do Čestlic a navštívit Aquapalace Praha. Unikátní Vodní svět má rozlohu 9 150 m2 a je největším aquaparkem ve střední Evropě. Je tvořen třemi paláci, v nichž si na své přijde opravdu každý, tobogany mají délku 860 m. Pro ty, kteří holdují saunování, je k dispozici Saunový svět s komplexem čtrnácti druhů saun a prohříváren. Lákají finské sauny, římské lázně i venkovní sauny. Odpočívat můžete v luxusním SPA Wellness centru, určeném pro milovníky pravidelných masáží nebo dalších procedur. Sportovně založení návštěvníci se naopak „vyřádí“ v moderním klimatizovaném dvoupodlažním Fitness centru s rozsáhlou kardiozónou. Také tady je k dispozici hotel a nemusíte tedy nikam spěchat.

Náš tip: Kdybyste se náhodou rozhodli narychlo, sjednání cestovního pojištění Vás nijak nepřibrzdí. U nás s ním budete hotoví za pár minut on-line. A přizpůsobíme vám ho přímo na míru. Více informací naleznete ZDE.


03.10.2023

Velká pardubická – znáte zajímavosti z její historie?

Číst článek
08.11.2023

Lyžařská sezóna 2023/2024: Ceny, novinky a výhody pro návštěvníky 

Číst článek
< Zpět na archiv článků
Zde se zobrazí výsledky vyhledávání