Novinky

Letiště Václava Havla a jeho nové linky na zimu. Tady jsou!

03.01.2024

Zájem o letenky roste a letecké společnosti na to přirozeně reagují. Zvyšují frekvenci stávajících letů, pořizují letadla a cestujícím se chystají nabízejí také nové cílové destinace. Pokud se chystáte prchnout před zimou do tepla, máme pro vás zajímavé novinky, kam zamířit.

Například nízkonákladová letecká společnost Ryanair přidala na zimní sezonu na pražské letiště čtvrté letadlo a spustila šest nových linek. Celkem tedy zajišťuje 27 tras a také zvýšila četnost stávajících linek. Nově si cestující mohou s Ryanairem zaletět v zimě z Prahy do Gdaňsku, Katánie, East Midlands, Malagy, Sevilly a Tirany. Posíleny pak jsou lety do Barcelony, Madridu, Paříže či Říma.

Novinky na zimní sezonu nachystala i letecká společnost Smartwings. V letovém řádu nabídne teď z českých letišť přímá spojení do více než 20 destinací. Z Prahy se mohou cestující těšit na lety do Dubaje, na Kanárské ostrovy do Španělska či nově do turecké Antalye. ČSA, které spadají do skupiny Smartwings, od října létají také do arménského Jerevanu.

Kam se létá z Prahy

V současné době mohou cestující z Letiště v Praze zamířit do 131 destinací v celkem 48 zemích. Nejvyšší počet týdenních rotací je momentálně nabízen na trasách do Londýna (více než 70 letů týdně) a Amsterdamu s Paříží a Varšavou (až 35 letů týdně). Několikrát denně se létá také do Istanbulu (4× denně), do Frankfurtu/Bruselu/Curychu (3× denně). Každý den se cestující dopraví i do Barcelony, do Dauhá, do Dubaje, do Helsinek, do Lisabonu, do Milána, do Mnichova do Říma, do Tel Avivu či do Vídně. Nejpestřejší výběr mají cestovatelé mířící do Paříže (5 dopravců létajících na 3 různá letiště) a do Londýna (4 aerolinky a stejný počet obsluhovaných letišť).

Sjednejte si cestovní pojištění od Slavia pojišťovny s mnoha výhodami během několika minut on-line z pohodlí vašeho domova ZDE.


29.12.2023

Perličky ze Slavia pojišťovny v roce 2023 – vnuk královny Alžběty i navádění k vandalismu z druhé strany planety

Číst článek
15.01.2024

Nejbližší exotické destinace: Zn. do 7 hodin letu

Číst článek
< Zpět na archiv článků
Zde se zobrazí výsledky vyhledávání