Novinky

7 TOP Zoo v Evropě

08.04.2024

Výlet do ZOO milují malí i velcí. Mimo to, že zde můžeme zvířata pozorovat, zachraňují zoologické zahrady některé druhy před úplným vyhynutím. Zvířata tu žijí déle, je o ně dobře postaráno a často se podaří i jejich úspěšné množení.

Vybrali jsme pro vás 7 nejlepších zoologických zahrad v Evropě, tak se připravte na cestu do úžasné zvířecí říše.

Francie: ZooParc de Beauval

Ve středu Francie u vesnice Saint Aignan sur Cher se na ploše 40 hektarů rozprostírá zoologická zahrada ZooParc de Beauval. Původně byla ptačí rezervací s více než dvěma tisíci ptáky. Dnes je moderní zoologickou zahradou, ve které žije více než 10 000 zvířat. Zoo vyniká prostornými výběhy, ve kterých můžete pozorovat slony, gorily, lvy, bílé tygry, gepardy, hrochy a žirafy. Zdejší specialitou je lanová dráha a obrovská rovníková kopule, která ve svém nitru ukrývá deštný prales se stovkami živočichů a rostlin.

Rakousko: Zoo Schönbrunn

Vídeňská zoo v areálu zámku Schönbrunn je nejen nejstarší zoo v Evropě, ale také nejstarším zařízením tohoto druhu na světě. Vznikla již za vlády Marie Terezie a historie z některých pavilonů dýchá dodnes. Nicméně atrakcí číslo jedna jsou zde pandy, které nikde jinde v Evropě neuvidíte. Za návštěvu stojí také několikapatrový tropický pavilon nebo tyrolský statek, který vám představí stará, původní plemena domácích zvířat. Jako v každé zahradě, i tady probíhá pravidelné komentované krmení zvířat a nechybí ani množství atrakcí pro děti.

Německo: Zoo v Drážďanech

I další zoologická zahrada, která stojí za návštěvu, se nachází u našich sousedů a není tady na dojezd daleko. Řeč je o Zoo v Drážďanech. Ta byla založena již v roce 1861, a je tak jednou z nejstarších zoologických zahrad v Německu. Těšit se zde můžete na skutečně bohatou rozmanitost zvířecího světa napříč všemi kontinenty. Mezi zdejšími návštěvníky jsou nejoblíbenější zvířata Afriky, a především pak australské roztomilé koaly.

Švýcarsko: Basilejská zoo

Byť možná není tak známá, patří Basilejská zoo mezi ty nejlepší na světě. Se svými téměř 2 miliony návštěvníků je nejnavštěvovanějším místem v zemi. Tato zoologická zahrada věnuje hodně pozornosti chovu zvířat na té nejšpičkovější úrovni. Díky tomu se zde daří odchovat řadu ohrožených druhů, jako jsou například okapi, gepardi či nosorožci indičtí, kteří zde patří spolu s plameňáky a lidoopy mezi nejpopulárnější zvířata. V roce 2019 zde bylo otevřeno také největší akvárium ve Švýcarsku, které je součástí zoo. Mezi obyvateli Basileje se zahradě říká ‘Zolli’ a od roku 1874 je domovem stále se rozšiřujícího počtu exotických druhů.

Rakousko: Alpská zoo v Innsbrucku

Zoo Alpenzoo v Innsbrucku je domovem více než 150 živočišných druhů. Tuto úžasnou zoologickou zahradu najdete na úpatí pohoří Nordkette v rakouských Alpách. Je tedy skvělé spojit svoji dovolenou v Alpách právě s její návštěvou. Obdivovat zde můžete třeba medvědy hnědé, rysy, zlaté orly, vydry či mloka ohnivého. Mimo fascinujícího světa zvířat vás bude téměř na každém kroku provázet ohromující výhled.

Německo: ZOO Berlín

Německé hlavní město se pyšní tím, že má vůbec tu nejoblíbenější zoologickou zahradu v celé Evropě. Zoo má působivou sbírku 1500 druhů a více než 20 000 zvířat celkem, což je více než je možné spatřit kdekoliv jinde na světě. Tato zahrada je považována za vzor, co se týká chovného programu ohrožených druhů a jejich návratu do volné přírody, stejně tak ve vytváření životního prostředí zvířat co nejbližšímu jejich přirozenému prostředí. Kromě orangutanů, šelem, ledních medvědů mohou návštěvníci vidět i některé méně známé živočišné druhy, například vzácné druhy jelenů a prasat.

Kanárské ostrovy: Loro Parque

Loro Parque je prý tou nejkrásnější zoo světa, a také nejoblíbenější atrakcí Kanárských ostrovů, která je situována na severní straně ostrova Tenerife. Obdivovat zde můžete unikátní sbírku papoušků, původně totiž zoologická a botanická zahrada Loro Parque vznikla jako papouščí ráj. V roce 1972 ji založil Wolfgang Kiessling na ploše 13 tisíc metrů čtverečních. Dnes zabírá 135 tisíc metrů čtverečních. Chovají se zde dvě třetiny ze všech druhů papoušků z celého světa, ale také gorily, tygři, šimpanzi nebo krokodýli. Obrovská akvária jsou pak domovem korálů a mnoha zástupců fauny i flory. Nechybí zde ani žraloci a rejnoci, které je možné díky skleněnému podmořskému tunelu pozorovat z úchvatné blízkosti. Několikrát denně zde probíhají vystoupení papoušků, ale také lachtanů, delfínů a kosatek.

Cestujte s námi po Evropě s celou rodinou v klidu a pohodě. Sjednejte si cestovní pojištění ZDE.


26.03.2024

10 pohádkových ostrovů

Číst článek
16.04.2024

Prodloužený víkend autem – Tipy na destinace, kde jste za pár hodin

Číst článek
< Zpět na archiv článků
Zde se zobrazí výsledky vyhledávání