Novinky

5 předsevzetí, které byste si měli dát ohledně pojištění na rok 2022

27.12.2021

Být v klidu, mít své věci v pořádku a krýt si záda v případě, že se něco pokazí. K tomu vám poslouží pojistka. Vykročte do nového roku s vědomím, že máte pevnou oporu a nepředvídatelná událost vás nevykolejí.

1. Konečně pojistím domácnost

Můj dům, můj hrad. Tak ke svému domovu většinou přistupujeme, ale často si neuvědomujeme to, že stačí málo a vznikne škoda. Ta může být často velmi vysoká, a k tomu nemusí zůstat pouze za prahem našeho bytu – škodu můžeme nevědomky způsobit sousedům, nebo ve společných prostorách domu.

Pojištění domácnosti zahrnuje opravdu širokou škálu krytí od požáru, krádeže, výbuchu, vytopení, úderu blesku až k poškození elektrospotřebičů a elektroniky. V kombinaci s pojištěním za škodu jsme krytí i v případě, že naše pračka vytopí souseda a voda mu zničí novou výmalbu a sedací soupravu.

Součástí pojistky může být i rozšířená asistenční služba, která za vás zajistí elektrikáře nebo třeba sklenáře. Ti opraví, co je třeba a pojišťovna práci uhradí. To samé lze sjednat i pro mobilní telefony, IT techniku a elektroniku.

2. Na dovolenou si pořídím připojištění COVID-19

Na dovolenou se teď v časech Covidu, kdy bylo cestování omezené, těšíme víc než kdy dříve. O zahraniční zájezdy je obrovský zájem a ceny nejsou nejnižší. I tak se prodávají velmi dobře. Aby vaše těšení i samotnou dovolenou nic nepokazilo, pamatujte na dobré pojištění. Již při samotném nákupu dovolené myslete na pojištění storna. To zajistí, že pokud zájezd zrušíte, například ze zdravotních důvodů, o zaplacenou částku nepřijdete. Dále pamatujte na sjednání cestovního pojištění pro všechny členy vaší rodiny. To zahrnuje pojištění zdravotních výloh v případě nemoci, zranění nebo třeba při pobytu v nemocnici v zahraničí. Dobré pojišťovny dnes klientům nabízejí i možnost připojištění COVID-19. To se postará o veškeré výlohy spojené s touto nemocí během vaší cesty. Například v případě nutnosti zdržet se v hotelu o týden déle z důvodu karantény. Pojistka se vyplácí do plné výše sjednaného limitu.

Cestovní pojistka mimo to zahrnuje i pojištění vašich zavazadel proti ztrátě či poškození, pojištění letu – v případě zpoždění, nebo třeba toho, že letadlo nestihnete, ztrátu dokladů a pojištění odpovědnosti.

3. Vsadím na spolehlivou pojišťovnu, která je na trhu dlouho

Pojišťoven je v posledních letech na trhu jako hub po dešti v lese. Vznikají a zase zanikají. Pokud dáváte přednost tradici a dlouhé historii, volte pojišťovnu, která takovou je. Věděli jste, že Slavia pojišťovna je spjata s počátky pojišťovnictví u nás a vznikla už v roce 1868? Její tradice je tedy dlouhá více než 150 let. Dnes je Slavia pojišťovna jedinou ryze českou pojišťovnou a patří mezi TOP10 pojišťoven v České republice.

Své služby poskytuje fyzickým osobám, živnostníkům, malým a středně velkým firmám, velkým korporacím či obcím a městům. Je hrdým partnerem několika důležitých projektů a aktivit, např. Velké pardubické, Asociace malých a středních podniků nebo prostřednictvím Slavia pojišťovna Sport Teamu podporuje zdravý životní styl. O své klienty se stará s péčí a má velmi krátké lhůty pro vyřizování pojistných událostí.

O historii si můžete přečíst ZDE.

4. Tornádo na Moravě, pojistím se proti podobné pohromě

Klimatické podmínky se mění a s tím jsou spojené i živelné pohromy, které se u nás doposud nevyskytovaly. Příkladem je tornádo, které se v létě prohnalo několika obcemi na Moravě a 7 jich zpustošilo. Škody na majetku dosáhly výše 15 miliard korun, k demolici bylo určeno 200 domů a budov.

Tornáda, silné větry, povodně, kroupy, bouře, ale i extrémní sucha.
To vše jsou kalamitní stavy, které nám příroda může nachystat a jejich četnost bude dle expertů na klima a počasí čím dál obvyklejší. Pojistěte proto své domy, chaty i automobily a ochraňte tak majetek pro sebe i svoje děti.

Veškerá rizika způsobená živelnou pohromou zahrnuje pojištění domácnosti. To lze sjednat ve třech stupních krytí – Základ, Jistota a Jubileum.

5. Pojistím si odpovědnost za škodu

Váš syn rozbije míčem okno sousedům.
Vy jako cyklista způsobíte nehodu, při které je zraněn chodec.
Rozbije se vám pračka, voda proteče stropem o patro níž a způsobí zkrat kotle.

Tyto, i řadu dalších nepříjemných situací, při kterých vznikne újma někomu dalšímu, řeší pojištění odpovědnosti za škodu. To můžete uzavřít jako jednotlivec nebo pro celou svoji rodinu.

Přejeme Vám nový rok 2022 bez karambolů a s pevnou oporou v zádech.
Přejeme Vám zdraví, radost a lásku.

Vaše Slavia pojišťovna
07.12.2021

Slavia pojišťovna reaguje na covidové období a poskytuje klientům specializovanou asistenci. Pomůže počítačům, psychice i bolavým zádům

Číst článek
07.01.2022

Novinky na českých silnicích v roce 2022

Číst článek
< Zpět na archiv článků
Zde se zobrazí výsledky vyhledávání