Novinky

Slavia pojišťovna už letos likviduje první krachy cestovek

29.06.2022

Letošní léto si cestovatelé konečně užívají. Po dvouleté pauze zase letiště nestíhají odbavovat cestující. Přesto i v tomto roce končí některé cestovní kanceláře. Slavia pojišťovna, která zhruba padesátce českých cestovek kryje riziko úpadku, tak už i letos vyplácí peníze těm, kteří o dovolené měli původně úplně jinou představu. Přišli sice o plánované cesty, nikoliv však o peníze, které za ně zaplatili.

Jedním z největších úpadků CK v naší zemi byl loňský krach cestovní kanceláře FIRO-tour. Přestože likvidaci této pojistné události cestovka svojí pasivní komunikací značně brzdila, Slavii se jí nakonec podařilo uzavřít a 6894 lidem zaplatila přes 208 milionů korun.

FIRO však nebyla jediná cestovní kancelář, která v poslední době ohlásila úpadek. Podobný osud letos zaznamenaly např. CK METAL-FRUT s více než 800 klienty, kterým Slavia zaplatila již téměř 2,7 milionu korun a další čekají na výplatu po obdržení všech potřebných dokumentů. Na dovolenou podle původního plánu neodjelo ani 72 turistů, kteří si zakoupili zájezdy s CK Smart GO a kterým už pojišťovna vyplatila přes 1,1 milionu korun. A jiné představy o cestování v letošním roce mělo bezpochyby také 60 klientů CK PETRA TOUR, na kterou byl insolvenční návrh podán v červnu a kteří od Slavie získají zpět zhruba 1,2 mil. korun.

Slavia pojišťovna se pro letošní rok snažila obnovit pojištění proti krachu u všech CK, které o krytí tohoto rizika měly zájem. Kvůli požadavkům zajistitelů to ale stoprocentně nešlo a několik cestovek proto musela odmítnout. Ty pak většinou změnily svůj model a staly se z nich cestovní agentury.


Tisková zpráva ke stažení zde
24.06.2022

5 evropských měst zn. Ideál na prodloužený víkend

Číst článek
01.07.2022

8 zásad bezpečného přesunu rodiny na dovolenou autem. Znáte je?

Číst článek
< Zpět na archiv článků
Zde se zobrazí výsledky vyhledávání