Novinky

Nejbližší exotické destinace: Zn. do 7 hodin letu

15.01.2024

Rádi byste si teď v zimě vyrazili do exotických zemí, ale máte obavy z dlouhého letu? Neklesejte na mysli. Máme pro vás místa kde se v teplém písku pod palmami budete procházet jen za pár hodin poté, co za vámi doma zaklapnou dveře.

Jordánsko


Toto království se nachází na Blízkém východě a sousedí s Izraelem. Většině lidí se při zmínce o této zemi vybaví Petra – starodávné město Nabatijců, které rozhodně stojí za to navštívit. V Jordánsku si ale přijdou na své i milovníci slunění a pláží. Právě k odpočinku a ke koupání je ideální západní strana země u Mrtvého moře. Jeho slaná voda a bahno jsou známé svými léčivými účinky. V zimě tady můžete počítat s teplotou okolo 20 stupňů.

Délka letu z Prahy do hlavního města Jordánska Ammán je i s mezipřistáním asi 6 hodin.

Maroko

Maroko se nachází na africkém kontinentu. Je to země hýřící barvami a vonící po koření. Zdejší kuchyni odolá jen málokdo. V Maroku se mísí africká, evropská a arabská kultura a místní památky Vás doslova uchvátí. Najdete zde královská města, bazary či nejstarší univerzitu na světě. Teploty v zimních měsících přejí cestování a poznávání místní kultury, ale i odpočinku. V lednu bývají okolo 20 stupňů, v březnu už je to krásných 26 stupňů.

Délka letu z Prahy na některé z marockých letišť trvá cca 3,5 hodiny.

Azorské ostrovy

Už název sám o sobě zní úžasně exoticky. Azorské ostrovy patří Portugalsku, přesto, že se nachází zhruba uprostřed Atlantiku. Omývá je teplý golfský proud a podle legend jsou zbytkem bájné Atlantidy. Teploty se zde v zimě pohybují okolo 17 stupňů. Obdivovat tady budete moci exotické květiny, hory, jezera v sopečných kráterech, gejzíry a také úžasný podmořský život.

Délka letu z Prahy do Lisabonu (Portugalsko) je cca 2 hodiny a 45 minut. Z Lisabonu na Azorské ostrovy potom zhruba 2 hodiny.

Kapverdské ostrovy

Ostrovy jsou výsledkem sopečné činnosti a nabízí po celý rok teplé moře, bílé písečné pláže a mnoho možností šnorchlování a potápění (zejména ostrov Sal) či provozování vodních sportů jako je windsurfing (Boa Vista). Kapverdské ostrovy představují celoroční destinaci, v zimních měsících je ale potřeba počítat s větrnějším počasím. Teplota vzduchu bývá okolo 25 stupňů.

Z Prahy jsou zajišťovány přímé lety (s mezipřistáním) na ostrovy Sal a Boa Vista, doba letu je do 7 hodin.

Senegal

Země omývaná Atlantským oceánem se nachází v západní Africe. V Senegalu žije stále několik domorodých kmenů, které si dodnes zachovávají své staré tradice. Tato země Vám nabídne krásné pláže, divoké národní parky, palmové víno i památky UNESCO. Nejvhodnější doba pro cestování je právě ve chvíli, kdy u nás začíná zima. V Senegalu se v lednu a únoru můžete těšit z teplotu vzduchu mezi 25-30 stupňů.

Délka letu z Prahy do Senegalu je zhruba 7 hodin.

Náš tip: Cestovní pojištění od Slavia pojišťovny s mnoha výhodami podle své vlastní volby si v řádu minut můžete sjednat on-line. Více podrobností ZDE.

Mohlo by vás ještě zajímat: Letiště Václava Havla a jeho nové linky na zimu. Tady jsou!


03.01.2024

Letiště Václava Havla a jeho nové linky na zimu. Tady jsou!

Číst článek
31.01.2024

Jarní prázdniny: 7 TOP family friendly lyžařských středisek v Evropě

Číst článek
< Zpět na archiv článků
Zde se zobrazí výsledky vyhledávání