Novinky

Využijte velikonoční volno k nakupování: TOP evropské Mekky shoppingu

26.02.2024

Máme pro vás výběr těch nejkrásnějších, luxusních a ikonických nákupních center, kde možná při shoppingu potkáte nějakou tu celebritu nebo monarchu. A cestu sem můžete rovnou spojit s dovolenou.

Většinou se jedná o úchvatná místa s historií a fascinující architekturou, takže i když vás sem nutně nežene touha brouzdat po obchodech a roztočit pár desítek tisíc, stojí za vidění.

Tak co myslíte? Paříž, Londýn, Miláno, Vídeň, nebo Barcelona?

Harrods v Londýně

Chcete nakupovat tam, kde členové královské rodiny? Pak rozhodně vyrazte do Harrods! Slavný obchodní dům založený na přelomu devatenáctého a dvacátého století totiž bezpochyby reprezentuje právě velkolepost. Tento pětipatrový obchodní dům najdete v Londýně na Bompton Road a nepochybujeme, že si jistě získá váš obdiv. S více než třemi stovkami luxusních obchodů není pouze rájem pro nákupy, ale také místem, kde se předvádí elegance. Jinými slovy, zákazníci zde dávají na odiv jenom to nejlepší, co doma ve skříních mají. A je to potřeba, v Harrods totiž platí poměrně přísný dress code. To, že je návštěvníky dodržován pak střeží elegantní pánové, kteří rozhodně nevypadají jako běžní sekuriťáci. Luxusní nákupy mají zkrátka svoje pravidla, takže v tričku a šortkách prosím nevstupovat.

Co tady pořídíte:

Sortiment zboží v Harrods obsahuje hlavně luxusní oblečení, parfémy a kosmetiku, elektroniku, šperky, sportovní vybavení, svatební šaty, doplňky pro domácí mazlíčky, hračky, potraviny, papírnické potřeby, domácí potřeby či nábytek.

Galerie Lafayette v Paříži

Galerie Lafayette se řadí mezi nejprestižnější francouzské obchodní řetězce, a věřte nebo ne, cítit se tady budete jako v ráji. Centrum se nachází v samém srdci Paříže, přímo vedle největšího divadla na světě Opera Garnier. Zákazníkům je zde nabízen rozmanitý sortiment zboží, někdy až nad rámec jejich snů. Každé patro je specializované na jinou kategorii produktů, a tak zde každý bezpochyby najde právě to, co hledá a po čem jeho srdce touží.

Obdivovat tady budete nejen luxusní výklady a zboží, ale také úchvatnou secesní výzdobu ve stylu Belle époque.

Co tady pořídíte:

Nakupovat můžete v 63 obchodech, v 6 patrech. Boty, kabelky, spodní prádlo, plesové šaty, parfémy, doplňky. To vše v dámském, pánském i dětském provedení. Přestože je galerie výkladní skříní luxusu těch nejprestižnějších módních značek či návrhářů, i tady se vám nabízí možnost nakoupit za přístupnější ceny. Ve spodním patře galerie se totiž nachází něco, jako bleší trh. Místní nákupům zde říkají „friperie“, což v překladu znamená levné nakupování. O tom, že se tady dají najít učiněné poklady asi nepochybuje žádný milovník vintage. 

The Gasometer, Vídeň

Přestavbou čtyř plynojemů bylo z průmyslové památky vytvořeno malé město ve městě určené především nákupům a zábavě. Toto velmi zajímavé obchodní centrum má pro návštěvníky připraveno ve svých luxusních útrobách spoustu barů, restaurací a více než padesát obchodů s tím nejlepším, co lze za peníze vůbec pořídit. Najdou se zde i koncertní haly a multikino. Věže Gasometru byly navrženy hvězdnými architekty a budova vás bezpochyby okouzlí fascinující kombinací historických staveb s modernou.

Co tady pořídíte:

Těšit se můžete na široké spektrum obchodů od šperků, módy a parfémů až ke knihám, papírnictví, hračkám, potravinám či květinám.

Galleria Vittorio Emanuele II, Miláno

Galleria Vittorio je skutečně luxusní nákupní galerie, která vás dostane. Své místo zaujímá na milánském Piazza del Duomo. Budova je výsledkem stavebního mistrovství Giuseppeho Mengoniho. Vznikla již v sedmdesátých letech devatenáctého století a pojmenována byla po prvním králi sjednocené Itálie, Viktoru Emanuelovi II. Pasáž se prezentuje v impozantním stylu a je kryta zdobenou skleněnou střechou s monumentální centrální kupolí ve výšce 40 metrů. Pro milovníky nákupů tak představuje ideální spojení dokonalého prostředí a luxusních značek.

Co tady pořídíte:

Prodávají se zde takové značky jako Prada či Louis Vuitton. Své místo tu mají také restaurace a kavárny, jako například kavárna Biffi, řadící se k nejstarším podnikům svého druhu ve městě, či luxusní kavárny Il Camparino či Il Salotto.

Las Arenas, Barcelona

Když ji uvidíte, budete mít pocit, že se díváte spíš na historickou památku než na nákupní centrum. A nebudete daleko od pravdy. Jak už sám název napovídá, jedná se o bývalou arénu určenou pro býčí zápasy. Ta se v roce 2011 proměnila ve velkolepé nákupní centrum. Tato fascinující budova se se nachází na náměstí Plaza de Espana.

Co tady pořídíte:

Najdete tu spoustu zajímavých značkových obchodů, kaváren a restaurací, které rozhodně stojí za návštěvu.

Ještě jste se nerozhodli, kam se vydáte? Klidně to můžete nechat až na poslední chvíli, jestli se nebojíte, že nebudou letenky. S cestovním pojištěním žádný problém nebude, dá se sjednat během několika minut on-line klidně až při čekání na check-in.

Cestovní pojištění si můžete sjednat ZDE.


31.01.2024

10 nejbezpečnějších destinací pro vaši letošní dovolenou

Číst článek
29.02.2024

Nové limity pojištění cestovních výloh – aneb chystáte se do Drážďan nebo do Karibiku?

Číst článek
< Zpět na archiv článků
Zde se zobrazí výsledky vyhledávání