Novinky

Vyjádření Slavia pojišťovny a.s. k infekci COVID-19

22.05.2020

Platnost cestovního pojištění

Náklady spojené s koronavirem budou hrazeny, pokud bylo pojištění sjednáno před vyhlášením doporučení necestovat do dané lokality Ministerstvem zahraničních věcí ČR (MZV). Současně budou náklady spojené s koronavirem hrazeny i v ostatních státech a oblastech, kterých se v tuto chvíli žádné varování netýká. Je tedy nutné pozorně sledovat webový portál MZV, kde jsou uvedena aktuální doporučení a informace o vývoji situace nákazy COVID-19.

V případě, že by se klient v době pobytu ocitl v karanténě a jeho pobyt by přesáhl dobu trvání pojištění, prodlužuje se doba trvání platnosti pojistné smlouvy na nezbytně nutnou dobu, a to až do 30 dní.

Cestovní pojištění se nevztahuje na provedení testu RT-PCR na COVID-19, jež je vyžadováno při příjezdu do některých států včetně České republiky.

Návrat do ČR

Pokud není možný návrat ze zahraničí do České republiky z důvodu omezení mezinárodní dopravy a současně cestovnímu pojištění klienta končí platnost, je možné si toto pojištění prodloužit novou nahrazující pojistnou smlouvou.

Uplatnění pojištění storna

Obavy z možné nákazy a následné zrušení cesty nejsou důvodem k uplatnění pojištění storna.

S účinností od 28. 2. 2020 až do odvolání Slavia pojišťovna pozastavuje prodej pojištění storna cesty.

Zrušení letu

Při zrušení letu z důvodu uzavření letiště není možné uplatnit Leteckou asistenci, viz vysvětlení na webových stránkách naší asistenční služby Click2Claim. V případě pojištění rizik letu hradí přímo pojišťovna zrušení letu.

Jestliže se klient ocitne v karanténě, a z toho důvodu zmešká let do ČR, bude mu hrazen návrat do ČR. Ostatní náklady spojené s karanténou hrazeny nebudou.

Lex Voucher

Lex voucher nebo též zk. 185/2002 Sb. Zákon o některých opatřeních ke zmírnění dopadů epidemie koronaviru označovaného jako SARS CoV-2 na odvětví cestovního ruchu, tento zákon ukládá povinnost, že všechny vouchery nahrazující zrušené zájezdy jsou zajištěny pro případ úpadku cestovní kanceláře.

Celý článek také najdete ke stažení zde.

14.04.2020

Pojištění statutárních orgánů je na vzestupu

Číst článek
19.08.2020

Rozšíření letecké asistence o refundace letenek

Číst článek
< Zpět na archiv článků
Zde se zobrazí výsledky vyhledávání